L3 och Classic

Vad skiljer dom?

Vad skiljer Yale Doorman L3 från Yale Doorman Classic?

Det är mycket som är lika men även mycket som utvecklats i vårt senaste Yale Doorman L3. Här lyfter vi sex skillnader mellan de två låsen – så att du hittar rätt Yale Doorman för just dina behov. Längre ner hittar du även länkar till fler resurser.

Vilken säkerhetsklass ska ditt lås ha?

Yale Doorman L3

Börja med att titta i ditt försäkringsbrev. Om det står ”särskilda lås och larmkrav” som tilläggskrav ska du ha låsklass 3, uppkopplat inbrottslarm m.m. Då rekommenderar vi dig att välja Yale Doorman L3 som har SSF 3522 Låsklass 3. 

Prata även med ditt försäkringsbolag. Bedömning av vad som krävs i just din bostad är individuell och varierar mellan försäkringsbolag, försäkringsbelopp och var du bor. 

Yale Doorman Classic

Yale Doorman Classic har fått Låsklass 2. Har du redan ett Yale Doorman Classic gäller den märkning låset hade vid köpet, låsklass kan ej ändras retroaktivt.

Läs om låsklasser och Yale Doorman

Vill du öppna med både Bluetooth® och en app?

Yale Doorman L3

Yale Doorman L3 kan kommunicera direkt med din smartphone på flera vis – via Bluetooth® när du är nära låset och via appen Yale Access (eller någon av våra partnerappar) när du är på distans. Wifi-bryggan Yale Connect kopplar låset till ditt hemma-wifi och appen i din smartphone. Yale Connect ingår vid köp av Yale Doorman L3. 

Yale Doorman Classic

Yale Doorman Classic kan inte kommunicera med Bluetooth®. I grundversionen är låset offline och öppnas med kod eller nyckelbricka. Om låset kompletteras med radiomodul kan det styras med en app (exempelvis Verisure) och du kan då öppna låset med din smartphone samt göra låsinställningar från appen eller via datorn.

Hur många koder eller nyckelbrickor behövs?

Yale Doorman L3

Med Yale Doorman L3 kan du ha 30 st nyckelbrickor registrerade på ett lås och upp till 30 unika användarkoder. Varje nyckelbricka kan registreras till obegränsat antal lås, om du har flera. (Kombinerar du L3 med Classic i ditt system blir antalet lås per nyckelbricka begränsat till 6 stycken lås, eftersom det är maxtalet för Classic).

Yale Doorman Classic

Med Yale Doorman Classic kan du ha max 10 st nyckelbrickor registrerade på ett lås och upp till 10 unika användarkoder. En nyckelbricka kan registreras på max 6 stycken lås. 

Hur kallt är det på vintern där du bor?

Yale Doorman L3

Yale Doorman L3 klarar yttertemperaturer ned till -20 grader och upp till + 60 grader.

Yale Doorman Classic

Yale Doorman Classic klarar yttertemperaturer ned till -25 grader och upp till + 70 grader. 

Klimatdörrar kan vara tjockare än vanliga dörrar, därför är även dörrtjockleken en parameter att se över.

Är dörren smal, tjock dörr eller en dubbeldörr?

Yale Doorman L3

Yale Doorman L3 klarar dörrtjocklekar från 40-88 mm utan anpassning. Installeras låset av en auktoriserad låssmed kan denne anpassa låset och för dörrtjocklekar upp till 100 mm. 

Yale Doorman Classic

Yale Doorman Classic klarar dörrtjocklekar från 32-88 mm.

L3 passar dubbeldörrar bättre då det har en något mer slimmad profil. För både Yale Doorman L3 och Classic gäller att den aktiva dörren alltid måste uppfylla samma standard som en enkeldörr och att den passiva dörren måste kunna reglas.

Vill du kunna ta emot hemleveranser?

Yale Doorman L3

Yale Doorman L3 är ”home delivery ready” och hjälper dig att ta emot leveransen. Kommer budet när du inte är hemma kan de ringa på den inbyggda ringklockan. Detta visas då i din Yale Access-app och du kan öppna och låsa igen när de lämnat budet.

Yale har återförsäljare i hela Sverige!

Här kan du köpa Yales produkter!

Yale samarbetar med återförsäljare över hela Sverige.

Jag vill hitta köpställe!