Det började för 180 år sedan

Yale Sverige

Någon att lita på – varje dag

Yale har varje dag miljontals människors förtroende att hålla det som är viktigt för dem i säkert förvar. Våra innovationer har skyddat hem, familjer och deras tillhörigheter i över 180 år. Vi har vuxit från att vara ledande inom mekanisk låsteknik till innovation inom smarta lås och hem.

Uppfinnaren Yale Linus

Yale har sina rötter i koloniala Amerika. Familjen Yale bestämde sig för att emigrera till den nya världen från norra Wales.Några generationer senare omkring 1840 började Linus Yale Senior designa och tillverka en serie innovativa lås med hög säkerhet i sin Yale Locksmith-butik i Newport, New York, USA. Han specialiserade sig på dyra, handgjorda banklås.

Pionjär inom innovation

Linus Yale seniors son gick in i sin fars verksamhet 1850. Han hjälpte till att perfektera och patentera sin fars cylinderlås med stift och ansågs av samtida vara sin tids låsexpert. År 1862 introducerade Yale Junior Surveillance Bank Lock, som markerade övergången från nyckellås till urtavla eller kombinationslås. Principerna inbäddade i hans övervakningslås är nu standard i kombinationslås i hela USA.
Yale showroom New York  City.

Yales showroom i Chrysler Building, New York City

På 1930-talet etablerade Yale ett exklusivt showroom för produkter i Chrysler Building (byggt 1928-31), en legendarisk skyskrapa i Manhattan i New York City.

Byggnaden var naturligtvis utrustad med Yale-lås och hårdvara (1930) samt Woolworth (1912), Metropolitan Life, New York Life (1929) och Lincoln Building (1930), som var bland de mest prestigefyllda projekten av sin tid.

Våra värderingar

Gör livet enklare

Vår passion är att förenkla vardagslivet för oss alla, över hela världen. Om du vet att ditt hem är säkert,är det lättare att njuta i nuet utan att behöve oroa dig för om dörren är låst eller larmet är påslaget.

Vi strävar efter att göra vardagen enklare.

Vi sätter dig först

Vi finns i över 120 länder och vi pratar med människor som dig för att lära oss. Om ditt liv, dina drömmar och behov. Några är glada över den senaste tekniken, andra oroar sig för hemmet och någon behöver bara ett lås.

Att förstå det som betyder mest är kärnan i det vi gör.

Innovation med historia

Vi utvecklar inte bara nya idéer för att få våra lås att fungera bättre och bättre. Idag handlar innovation om hur våra lås integreras i ditt smarta hem och hur vi kopplar upp till  plattformar och tjänster.

Vi gör livet mer bekvämt och säkert.

Sömlösa upplevelser

Poängen med innovation är att göra livet enklare och bättre. Vi vill vi att Yale ska vara så enkelt som möjligt för dig,  från hur du lär dig om våra produkter till hur du använder dem varje dag.

Vi vill vara osynliga men ändå där när du behöver oss.

Du kan lita på oss

Allt vi gör är riktat mot det grundläggande behovet vi alla har av att känna trygghet. Från hur vi konstruerar våra smarta lås till hur vi hjälper dig hitta rätt produkt. Vi var där för tidigare generationer och vi  finns här för dig.

Vi arbetar för att få och behålla din tillit.

Våra produkter!

Produkter från Yale säkrar hemmet

Yale idag är mycket mer än mekaniska lås. Vår vision är att våra produkter ska göra det enklare och smartare för dig att kontrollera åtkomsten till ditt hem, oavsett var du är. Du kan t.ex. med smarta lås styra åtkomst till ditt hem via din mobil, eller hålla ett öga på ditt hem med smarta kameror.